Hällen och brännarna

De allra finaste hällarna är gjorda i gjutjärn, men när rostfritt stål introducerades fick gjutjärnet ge vika. Gjutjärnshällen kräver betydligt mer underhåll. Godin levererar sina Châtelaine med gjutjärnshäll och Molteni går numera beställas med gjutjärnshäll.
De flesta tillverkarna har dock häll i rostfritt stål.
Tack o lov så leverar de flesta tillverkarna fortfarande sina sina spisar med "coup de feu" och brännargaller i gjutjärn. Alltid något!
Brännarna är spisarnas själ och alla tillverkare har egna konstruktioner och idéer om vad som är den perfekta lösningen. De flesta tillverkarna håller sig till två olika principer:
Dels den täckta brännaren, som har ett lock av mässing. Locket hindrar att spill hamnar inne i brännaren.
Sedan har vi vulcan brännaren, en "öppen" konstruktion. Den konstruktionen har en teoretisk möjlighet att ge mer luft åt lågan.
Vilken typ av brännare spisen har är mindre viktigt, huvudsaken är att den brinner med en sotfri låga och att den ger den effekt man behöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0