Crème de la crème

För er som nu gått och köpt en Lacornue, i tron att ni handlat det bästa som finns, så måste jag tyvärr göra er besvikna. Det finns en samling tillverkare som levererar spisar till stjärnkrögarna som kräver perfektionism.
De här spisarna monteras på plats och är stora centralt placerade arbetsstationer på ett par tons vikt. Den mest eftertraktade spisen heter Molteni och finns på de flesta stjärnkrogar runt om i världen. 13 av 18 trestjärniga krogar i Frankrike har Molteni installerade i sina kök.
Det finns ytterligare några tillverkare som levererar spisar i klass med Molteni. Bonnet´s prestige serie heter "maestro", Charvet´s "les virtuoses", Capic´s "elite". Cometto har en som bär det självklara namnet "prestige". De är alla fullgoda konkurrenter till Molteni.
Rorgue är också en tillverkare värd att nämna. Gordon Ramsay, en av Molteni´s trogna kunder, valde denna till sitt privata kök.
Om man nu inte har plats för en två tons pjäs i sitt privata hem, finns det då ingen möjlighet att få en liten bit av denna lyx?
Jo då, det finns gobitar att suckta efter...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0